Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Biffar | ||
1 tbsp | Olivolja | |
200 g | Ajvar | |
1 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
1 tsp | Salt | |
Sås | ||
1 pc. | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Smör | |
Tillbehör | ||
1 tsp | Smör | |
0,5 pc. | Broccoli Färsk | |
700 g | Potatis Fast | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta och peppra efter smak. Ringla över olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Biffar: Blanda färsen med ägg, ajvar relish, salt och peppar. Forma 8 biffar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor på medelhög värme. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 10 min. Skölj inte ur pannan.
Sås: Skölj paprikan och skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken. Värm lite nytt smör i stekpannan och fräs paprika och lök mjuka. Tillsätt tomatpuré, basilika, grädde och vatten. Koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Värm broccolin och ärtorna i lite vatten på spisen. Sila av vattnet och krydda med lite salt och en klick smör.
Servera biffarna med klyftpotatis, krämig paprikasås och grönsaker.
Näringsvärde: Kcal: 718, Fett: 44 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 40 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt