Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ädelostdipp | ||
1 krm | Salt | |
140 g | Ädelost | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
Palsternacksstrips | ||
500 g | Palsternacka | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Burgare | ||
2 pc. | Avokado | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Rödlök | |
4 pc. | Hamburgerbröd | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Citron | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
8 pc. | Portabellosvamp | |
50 g | Grönkål | |
0,75 dl | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Palsternacksstrips: Skala och skär palsternackorna i stavar. Skölj och finhacka persiljan. Blanda stavarna med persilja, olja och salt på en plåt. Rosta i ugnen ca 25-30 min.
Burgare: Lägg svamparna i en ugnsform. Skala och riv vitlök och blanda med olja. Pensla svamparna runt om med vitlöksoljan så att det täcker ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen under palsternackorna ca 15 min.
Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Fräs grönkålsbladen hastigt i lite olja i en medelvarm panna ca 1 min. de ska bara mjukna en liten aning. Ta bort pannan från plattan och pressa över citronsaft och krydda med lite salt.
Skiva avokado och skala och skiva rödlöken tunt.
Ädelostdipp: Mixa ihop ädelost, yoghurt och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Burgare: Ta ut stripsen och värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
Montering: Skär bröden på mitten. Lägg ett grönkålsblad i botten och toppa med avokadoskivor, portabellosvampar, ädelostdipp och rödlök. Lägg på locket och tryck ihop. Servera tillsammans med rotfruktsstripsen.
Näringsvärde: 631 kcal, 21 g protein, 33 g fett, 56 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria