Skip to main content
Rostade rödbetor med spenat och fetaost
Mia Troberg

Rostade rödbetor med spenat och fetaost

1 hEasy
186,70 kr
4 portions 21,41 kr per portion
Matig sallad för vegetarianer eller som tillbehör på buffén.

150 gFetaost
70 gFärsk bladspenat
40 gPistagenötter
4 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspHerbes de Provence
2 tbspOlivolja
600 gRödbetor Färsk
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform tillsammans med hela vitlöksklyftor med skalet kvar. Ringla över olivolja. Krydda med örtkrydda, salt och peppar. Rosta tills rödbetorna har mjuknat. Det tar ca 35-45 minuter beroende på storleken.

2

Ta ut och skala vitlöksklyftorna och mosa dem. Blanda ner mosade vitlöksklyftor, spenat, smulad fetaost och strö över hackade pistagenötter. Smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 304,3

Protein (g) 11,1

Fett (g) 20,8

Kolhydrater (g) 16,6

Photo:

Linnea Swärd