Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 400 g | Vatten | |
1 pc. | Timjan - torkad | |
84 g | Jäst Original Färsk | |
2 240 g | Vetemjöl | |
1 pc. | Basilika - torkad | |
49 g | Salt | |
140 g | Olivolja |
Värm ugnen till 225 grader.
Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, gärna i maskin.
Låt degen jäsa i övertäckt bunke i cirka 30 minuter.
Platta eller kavla ut degen på mjölat bakbord. Dela upp degen i ungefär 25 bitar.
Häll så mycket olivolja i en långpanna att den täcker botten och låt degbitarna jäsa i oljan i ytterligare 30 minuter. Vänd dem ibland, så de inte torkar.
Flytta bitarna till plåten och tryck små gropar i dem med pekfingret. Strö över lite hackade soltorkade tomater, lite hackade oliver eller lite smulad fetaost i groparna.
Strö till sist över grovsalt och eventuellt någon krydda.
Grädda i 10 minuter. Pensla med lite olivolja från plåten när bröden är färdiggräddade, så får de fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt