Skip to main content
Timjanstekt fläskarre

Timjanstekt fläskarre

20 minEasy
221,30 kr
4 portions 42,90 kr per portion
Med svamp och sötpotatisstomp.

Tillbehör
1 pc.Citron
1 pc.Salladsmix
1 tbspSmör
200 gKantareller Konserv
Stomp
1 pc.Vitlök Vanlig
1 tspSalt
1 tbspSmör
1 tbspOlivolja
1 pc.Persilja - färsk
600 gSötpotatis
Kött
600 gFläskkarré
1 tbspTimjan - torkad
1 tspSvartpeppar Malen
1 tspFlingsalt
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Stomp: Skala sötpotatisen. Skär den i mindre bitar och koka under lock ca 10-

15
  1. Tillbehör: Rensa svampen från jord och fräs den i smör. Krydda med salt och peppar efter smak och ställ åt sidan.
3

Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Hacka persiljan. Fräs vitlöken på medelvärme i olja ca 5 min, tills den får fin färg. Blanda ner persiljan. Stäng av värmen.

4

Skiva fläskkarrén om den är hel i bit. Krydda skivorna med timjan, salt och peppar och stek dem i olja ca 4 min på varje sida.

5

Stomp: Häll av vattnet från potatisen och mosa den tillsammans med vitlök och persiljefräset. Tilsätt 1 msk smör och blanda runt. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj salladen och pressa över citronsaft. Servera till karréskivorna, sötpotatisstompet och de smör- frästa kantarellerna.

Näringsinnehåll: 556 kcal, 42g protein, 29g fett, 32g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd