Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
12,5 g | Jäst Original Färsk | |
8,5 dl | Vetemjöl Special | |
4 dl | Vatten | |
1,5 tsp | Salt |
Smula ned jästen i en bunke.
Häll ned lite av vattnet (kallt) och rör om tills jästen löst sig helt. Blanda i resten av vattnet, vetemjölet och saltet.
Rör ihop till en deg, utan att knåda (degen ska vara kletig).
Täck med plastfolie eller sätt en tallrik över bunken och låt jäsa i rumstemperatur under natten eller ca 8 timmar.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord, vänd in kanterna mot mitten med hjälp av degspade eller mjölade händer och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i 2-3 längder, beroende på hur stora baguetter du vill göra. Snurra till varje bit och lägg sedan på plåt med bakplåtspapper.
Grädda baguetterna i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter, tills de fått fin färg.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt