Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
50 g | Smör | |
5 dl | Vetemjöl Special | |
3 dl | Vatten | |
0,5 tsp | Flingsalt |
Mät upp mjöl och salt i en matberedare monterad med en kniv och blanda ihop. Tillsätt kylskåpskallt smör skuret i bitar och kör till en smulig massa. Häll i kokande vatten genom matarröret medan maskinen blandar och kör ihop till en smidig deg. Ta upp degen på lättmjölat bakbord och dela den i 16–20 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Lägg degbollarna i en plastpåse, så att de inte torkar. Doppa bollarna i mjölet och kavla ut dem, en i taget, till tunna kakor. Grädda kakorna i en liten het panna ca 1 minut på varje sida. Slå in de nygräddade tortillabröden direkt i en handduk så att de mjuknar och håller sig varma. 16–20 tortillor.
Photo:
Eva Hildén Smith
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt