Skip to main content
Vetetortilla
Kokbok

Vetetortilla

30 minMedium
32,95 kr
1 portion 8,24 kr per portion
Att baka egna tortillabröd går snabbare och enklare än vad många tror, men det blir så mycket godare än färdigköpta! Receptet ger ca 16-20 tortillabröd. Recept från boken "Hamburgare och texmex" (Semic), av Lena Söderström.

50 gSmör
5 dlVetemjöl Special
3 dlVatten
0,5 tspFlingsalt
Instructions
1

Mät upp mjöl och salt i en matberedare monterad med en kniv och blanda ihop. Tillsätt kylskåpskallt smör skuret i bitar och kör till en smulig massa. Häll i kokande vatten genom matarröret medan maskinen blandar och kör ihop till en smidig deg.

2

Ta upp degen på lättmjölat bakbord och dela den i 16–20 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Lägg degbollarna i en plastpåse, så att de inte torkar. Doppa bollarna i mjölet och kavla ut dem, en i taget, till tunna kakor.

3

Grädda kakorna i en liten het panna ca 1 minut på varje sida. Slå in de nygräddade tortillabröden direkt i en handduk så att de mjuknar och håller sig varma. 16–20 tortillor.

Photo:

Eva Hildén Smith