Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 dl | Chilisås | |
1 krm | Salt | |
2 tsp | Kinesisk soja | |
1 tsp | Oregano - färsk | |
4 pc. | Kvisttomater | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
2 tsp | Smör | |
2 dl | Riven Ost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
600 g | Kassler | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Rökt paprikapulver |
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa kasslern och skär i knappt 1 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Varva i ugnsform.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i matfett. Lägg över i kastrull och koka upp med övriga ingredienser, förutom osten.
Smaka av. Häll såsen över kasslern och tomaterna strö osten över.
Gratinera i ugn i cirka 20 minuter.
Servera med t.ex. ris, blomkålsris eller ugnsrostade grönsaker.
Receptet kommer från boken "Mina favoriter - Enkla recept för vardag och fest", Tukan förlag. Näringsvärde; 519 kcal, 38 g protein, 35 g fett, 10 g kolhydrater
Photo:
Åse Falkman Fredrikson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria