Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
Broccoli | ||
1 krm | Svartpeppar | |
80 g | Citron, (0,5 st) | |
40 g | Parmesanost | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
250 g | Broccoli | |
1 krm | Salt | |
0,5 clove | Vitlök |
Kyckling: Tina kycklingen. Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min tills den har fått fin färg och är genomstekt.
Broccoli: Koka upp lättsaltat vatten till broccolin.
Dela broccolin i mindre buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka dem lätt i ca 1 min.
Riv osten grovt på ett rivjärn. Skölj och riv skalet från 1 citron och skala och riv vitlöken.
Blanda samman ost, citronskal och vitlök i en skål. Häll av vattnet från broccolin och vänd ner broccolin i ostblandningen.
Pressa i 1/2 msk citronsaft och krydda med en nypa salt och peppar. Skölj och skär salladen i stora bitar. Lägg upp på ett fat och toppa med den ostslungade broccolin. Servera tillsammans med stekt kyckling.
Näringsvärde: 348 kcal, 47 g protein, 14 g fett, 6 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijin Wexell
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt