Skip to main content
Morotskakemuffins
Hemmakock

Morotskakemuffins

40 minEasy
120,35 kr
6 portions 9,75 kr per portion
Klassisk morotskaka i muffinsform.

Smet
2 pc.Ägg
1 tspVaniljsocker
1 tspKanel
1 tspBikarbonat
3 dlStrösocker
200 gVanliga morötter
3 dlVetemjöl
1 tspBakpulver
1 tspSalt
1 dlRapsolja
Övrigt
20 pc.Bakformar Papper
Glasyr
85 gCitron, (0,5 st)
100 gFärskost Naturell
50 gSmör
2 dlFlorsocker
Instructions
1

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel, vaniljsocker och salt med mjölet och rör ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Låt svalna.

Rör alla ingredienser till glasyren och bred över varje muffin.

Photo:

Maddzan Lindblad