Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
2 dl | Ris | |
Saffransgryta | ||
0,5 pc. | Apelsin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vatten | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
0,5 g | Saffran | |
0,3 pc. | Chilipeppar Röd | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
190 g | Kikärtor | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
0,3 pc. | Zucchini | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Paprika | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Kanel Malen | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Saffransgryta: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och tärna paprika och zucchini. Sila av kikärtorna.
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, grönsaker och kikärtor tillsammans med saffran, spiskummin och kanel i ca 5 min. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt tomatpuré, vatten, havregrädde och buljong och låt grytan puttra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt apelsinskal- och saft och smaka av med salt och peppar.
Servera apelsin- och saffransgrytan med nykokt ris.
Näringsvärde: 853 kcal. 23 g protein, 44 g fett, 78 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt