Skip to main content
Värmande apelsin- och saffransgryta
Mari Bergman

Värmande apelsin- och saffransgryta

30 minEasy
175,65 kr
2 portions 33,64 kr per portion
Underbart lättlagad gryta med kikärtor, zucchini och paprika. Rätten får varma toner av saffran, kanel och spiskummin.

Tillbehör
2 dlRis
Saffransgryta
0,5 pc.Apelsin
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
250 mlHavrebaserad matlagning
0,5 gSaffran
0,3 pc.Chilipeppar Röd
3 tbspTomatpuré
190 gKikärtor
1 pc.Gul lök
0,5 tspSpiskummin
0,3 pc.Zucchini
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
0,5 pc.Paprika
1 cloveVitlök Vanlig
2 krmKanel Malen
1 tbspGrönsaksbuljong
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Saffransgryta: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och tärna paprika och zucchini. Sila av kikärtorna.

3

Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, grönsaker och kikärtor tillsammans med saffran, spiskummin och kanel i ca 5 min. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt tomatpuré, vatten, havregrädde och buljong och låt grytan puttra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt apelsinskal- och saft och smaka av med salt och peppar.

Servera apelsin- och saffransgrytan med nykokt ris.

Näringsvärde: 853 kcal. 23 g protein, 44 g fett, 78 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell