Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
Krämig svamp | ||
0,5 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Grönpeppar Torkad | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 tsp | Rosépeppar | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Fläskfilémedaljonger | ||
1 tsp | Flingsalt | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
450 g | Fläskfile Färsk | |
1 tsp | Rosépeppar | |
1 tsp | Grönpeppar Torkad | |
0,5 tbsp | Smör | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
Potatis | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Krämig svamp: Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svamp och vitlök tills svampen får lite färg. Mortla grönpeppar och rosépeppar finfördelat och tillsätt till svampen. Tillsätt grädde, soja och dijonsenap och låt det koka ihop 5 min tills det blir riktigt krämigt. Smaka av med salt och peppar.
Fläskfilemedaljonger: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Mortla grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar och flingsalt finfördelat och krydda fläskfilémedaljongerna med. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills dem är helt genomstekta.
Servera fläskfilémedaljongerna med den krämiga svampen, morotsstavar och ugnsstekt potatis.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 791 kcal, 33 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Rosépeppar Hel 21g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt