Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pannbiff | ||
1 dl | Vatten | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 tbsp | Smör | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
500 g | Nötfärs | |
Potatis | ||
1,5 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
0,5 tsp | Rosmarin - torkad | |
2 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
Tillbehör | ||
200 g | Broccoli Fryst | |
4 tbsp | Rårörda Lingon |
Sätt ugnen på 225 grader.
Potatis: Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och tillsätt olja, timjan, rosmarin och salt efter smak. Blanda om ordentligt och fördela potatisen på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Pannbiffar: Blanda ihop ägg, vatten, ströbröd, salt och peppar i en stor bunke. Låt det svälla 5 min. Tillsätt färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 pannbiffar.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek pannbiffarna ca 3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Pannbiffar: Koka eller stek broccolibuketterna. Häll upp i en skål och tillsätt en nypa salt.
Servera pannbiffarna med klyftpotatis, broccoli och lite lingonsylt eller rårörda lingon.
Näringsvärde: 516 kcal 33 g protein, 22 g fett, 45 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria