Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Päronsallad | ||
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Stjälkselleri | |
1 pc. | Päron | |
2 tbsp | Olivolja | |
150 g | Grönkål | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Flingsalt | |
Pizza | ||
1 pc. | Rödlök | |
75 g | Gorgonzola | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Flingsalt | |
140 g | Bacon Skivat | |
50 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Pizzadeg | |
1 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pizza: Skölj all grönkål, även till salladen. Dra loss bladen från stammen och dela bladen i mindre bitar. Lägg undan 150 gram till päronsalladen i en skål. Fräs 50 gram grönkål i lite olivolja så att den mjuknar en aning, ca 1 min.
Skala och skär löken i tunna klyftor.
Kavla ut pizzadegen på ett extra bakplåtspapper. Lägg pizzadegen på en ugnsplåt. Bred på creme fraiche och fördela gorgonzolan jämt över. Tillsätt rödlöksskivor och grönkål. Grädda i ugnen ca 10 min.
Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll sedan över det på hushållspapper.
Päronsallad: Skölj och skiva päronet. Skölj och strimla sellerin och skala och finstrimla rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda med grönkålen i skålen och tillsätt olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Ta ut pizzan och strö över det knaperstekta baconet och lite salt och peppar. Servera tillsammans med päronsalladen.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 732 kcal, 19 g protein, 43 g fett, 57 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell som
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt