Skip to main content
Rödbetsbiffar med gröna linser

Rödbetsbiffar med gröna linser

45 minEasy
226,25 kr
4 portions 13,70 kr per portion
Nyttiga och smarriga vegetariska rödbetsbiffar från bloggen Våra oköttsliga lustar.

Getostcrème
50 gGetost, Chevre
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 pc.Grönsaksbuljong
1 dlGrötris
1 krmSalt
1 krmTimjan - torkad
1 dlSolroskärnor
6 pc.Rödbetor Färsk
1 dlStröbröd
0,75 dlGröna Linser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Koka grötriset och linserna tillsammans i grönsaksbuljongen tills det är mjukt.

2

Koka rödbetorna. Skala dem och riv dem.

3

Rosta solrosfröna.

4

Blanda ihop ris och linser med de rivna rödbetorna, hälften av solrosfröna och ströbrödet.

5

Krydda och smaka av. Forma biffar, ganska små, och stek på medelhög värme i smör eller olja.

6

Hemligheten när man steker bön- och/eller grönsaksbiffar är att steka dem länge utan att röra dem för mycket. Det sistnämnda brukar vara ganska svårt, men låt dem ligga i pannan en bra stund så blir de fasta och fina i konsistensen och går inte sönder när du vänder dem.

7

Crèmen: Blanda cirka crème fraiche med så mycket getost som du tycker blir gott. Krydda med svartpeppar. Vill man inte ta getost går till exempel fetaost lika bra!

8

De resterande solrosfröna använder du till dekoration, strö dem till exempel över getostcrèmen.

Recept och