Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Baguette | |
50 g | Cashewnötter Saltade | |
Soppa | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Färsk timjan | |
900 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
1 krm | Salt | |
8 dl | Vatten | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 g | Saffran | |
2 tbsp | Lantbuljong | |
1 pc. | Gul lök |
Tillbehör: Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Soppa: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, lök och saffran i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.
Tillbehör: Värm brödet enligt anvisningar på förpackningen. Grovhacka cashewnötterna och lägg i en skål.
Soppa: Tillsätt timjanblad till soppan och mixa den slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Servera morot- och saffranssoppan med lite cashewsmul på toppen och varmt bröd vid sidan om.
Näringsvärde: KCAL: 597 Fett: 31 g Protein: 11 g Kolhydrater: 62 g
Photo:
Malou Fickling
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria