Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
250 g | Krossade Tomater | |
0,2 g | Lagerblad | |
0,66 pc. | Kanel Hel | |
2,66 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,66 pc. | Gul lök | |
0,66 dl | Olivolja | |
0,66 kg | Högrev | |
0,66 L | Rött matlagningsvin | |
0,66 dl | Vitvinsvinäger | |
1 tsp | Svartpeppar Hel | |
1,33 pc. | Nejlikor | |
Tillbehör | ||
800 g | Klyftpotatis Fryst |
Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.
Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.
Servera med klyftpotatis.
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
3 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria