Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
8 dl | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Pecorinoost | |
3 tbsp | Mat & Bak Smör/Margarin | |
3 pc. | Schalottenlök | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Bacon Tärnat | |
1 dl | Basilika - färsk | |
3 dl | Arborioris | |
1 tbsp | Olivolja |
Byt gärna ut bacon mot pancetta. Använd färsk pecorinoost.
Skär pancettan i centimeterstora tärningar och fräs i en stekpanna. Ställ undan till senare.
Skala och finhacka löken. Koka upp grönsaksbuljong och låt sjuda på svag värme. OBS! Viktigt att hålla buljongen varm hela tiden.
Fräs löken mjuk i olivolja och smör i en tjockbottnad kastrull under omrörning utan att den tar färg (ca 3 minuter). Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut så att riset blir genomskinligt.
Häll på buljongen på riset lite i taget (ca 2 dl) samtidigt som du rör. Tillsätt även vinet lite i taget under omrörning. Man kan aldrig röra en risotto för mycket! Ju mer man rör, desto krämigare!
Risotton ska koka på svag värme i ca 20-25 minuter och under STÄNDIG omrörning. Tillsätt ev. mer buljong om så skulle behövas. När 10 minuter gått, kan du tillsätta pancettan. Ta vara på fettet från pancettan och häll i risotton för en fylligare smak.
Ta kastrullen av värmen och blanda i färskriven pecorinoost. Vänd till sist i finhackad basilika. Färdigt! :)
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria