Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Limeyoghurt | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 pc. | Lime | |
Lax | ||
1 tsp | Svartpeppar | |
500 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Strösocker | |
1 tsp | Flingsalt | |
Quinoasallad | ||
2 dl | Svarta Bönor | |
1 pc. | Röd Paprika | |
2 dl | Quinoa | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Citron | |
0,5 pc. | Zucchini | |
2 tbsp | Olivolja | |
Basilikaolja | ||
1 dl | Olivolja | |
1 pc. | Basilika - färsk |
Salta, peppra och strö över lite socker över laxen. Stek i panna eller ugn, 125-150°C (till en innertemperatur på ca 55°C).
Koka quinoan. Hacka grönsakerna fint och fräs i olja. Blanda med quinoa, bönor och olivolja. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Blanda yoghurt med limeskal och limesaft, salta och peppra.
Mixa olivolja och basilika i mixer. Riv över citronskal, salta och peppra.
Servera laxen med salladen. Klicka över limeyoghurt och ringla basilikaolja över.
För ett lyxigare recept, byt ut laxen mot tonfisk i bit som snabbt steks för att få yta, och tillagas färdigt i ugn vid 125°C (till en innertemperatur på ca 40°C).
Photo:
UlmiusStorm
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt