Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
40 g | Anchochili, (2 st) | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Gul lök | |
3 dl | Krossade Tomater | |
2 tbsp | Farinsocker | |
900 g | Högrev | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
200 g | Ciabatta | |
Avokadosalsa | ||
0,5 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
2 pc. | Avokado | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Rödlök |
Sätt ugnen på 150 grader.
Blötlägg Anchochilin i varmt vatten i 15 minuter. Ta bort stam och frön. Lägg chilin i en mixer tillsammans med krossade tomater, lök och vitlök. Mixa ihop snabbt och tillsätt farinsocker, salt och peppar.
Hetta upp oljan och stek köttbiten runt om 1-2 minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll över chilimixen och stryk ut över hela köttet. Lägg folie över köttet och stek i 6 timmar i ugnen. Kolla några gånger och späd med lite öl, rött vin eller vatten och såsen kokat bort. Ta ut o låt svalna. Dra isär köttet med två gafflar. Blanda köttet med såsen.
Finhacka rödlöken, koriander och tomat. Blanda ihop och pressa i lime. Smaka av med salt.
Lägg lite kött på varje bröd och toppa med avokadosalsan.
Näringsvärde: Energi (kcal) 446,6, Protein (g) 33,9, Fett (g) 19,2, Kolhydrater (g) 32,2
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt