Skip to main content
Pulled beef med anchochili
Mia Troberg

Pulled beef med anchochili

6 hEasy
446,71 kr
4 portions 89,37 kr per portion
Det här är inte snabbmat men själva tillagningen går snabbt. Min variant görs med tomater som ger en trevlig syrlighet till köttet. Tips! Du kan även grilla köttet på indirekt värme i en form som tål värmen.

0,5 tspSvartpeppar Malen
40 gAnchochili, (2 st)
3 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Gul lök
3 dlKrossade Tomater
2 tbspFarinsocker
900 gHögrev
1 tbspOlivolja
1 tspSalt
Tillbehör
200 gCiabatta
Avokadosalsa
0,5 pc.Lime
0,5 pc.Koriander - färsk
2 pc.Avokado
1 krmSalt
250 gKörsbärstomater
0,5 pc.Rödlök
Instructions
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blötlägg Anchochilin i varmt vatten i 15 minuter. Ta bort stam och frön. Lägg chilin i en mixer tillsammans med krossade tomater, lök och vitlök. Mixa ihop snabbt och tillsätt farinsocker, salt och peppar.

3

Hetta upp oljan och stek köttbiten runt om 1-2 minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll över chilimixen och stryk ut över hela köttet. Lägg folie över köttet och stek i 6 timmar i ugnen. Kolla några gånger och späd med lite öl, rött vin eller vatten och såsen kokat bort. Ta ut o låt svalna. Dra isär köttet med två gafflar. Blanda köttet med såsen.

4

Finhacka rödlöken, koriander och tomat. Blanda ihop och pressa i lime. Smaka av med salt.

5

Lägg lite kött på varje bröd och toppa med avokadosalsan.

Näringsvärde: Energi (kcal) 446,6, Protein (g) 33,9, Fett (g) 19,2, Kolhydrater (g) 32,2

Photo:

Linnea Swärd