Skip to main content
Hongkongfilé

Hongkongfilé

30 minEasy
208,25 kr
4 portions 19,40 kr per portion
Hongkongfilé

2 tspMajsstärkelse
1 pc.Purjolök
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Vanliga morötter
2 tbspKinesisk soja
1,5 tbspKycklingfond
1 tbspOlivolja
4 pc.Kycklingfile
1 tbspSweet Chili
1 tbspFärsk ingefära
Instructions
1

Strimla köttet.

2

Blanda samman soja och riven färsk ingefära (el. 2 tsk torkad). Tillsätt köttet och låt det vila i 10 min.

3

Strimla purjolöken fint. Skär moroten i tunna stavar. Finfördela paprikan.

4

Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn köttet. Rör ned grönsakerna och bryn dem lätt.

5

Rör ned kycklingfond och chilisås. Hetta upp.

6

Red ev av med majsenamjöl utrört i lite vatten. Servera råris och bröd till.