Skip to main content
Currykyckling med honungsrostad blomkål och ris
Mari Bergman

Currykyckling med honungsrostad blomkål och ris

30 minEasy
248,75 kr
4 portions 33,06 kr per portion
Kyckling och god currysås som serveras med rostad blomkål och ris.(Tastelines matkasse v50 2013)

Morotssallad
1 krmFlingsalt
0,5 pc.Citron
450 gVanliga morötter
Currykyckling
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspOlivolja
0,5 dlVatten
2 krmSalt
0,5 pc.Gul lök
2 dlVispgrädde
1,5 tbspHönsbuljong
1 tbspCurry
600 gKycklingfile
1 krmSvartpeppar Malen
Rostad blomkål
1 krmSalt
1 pc.Blomkål Färsk
0,5 tbspOlivolja
1 tspHonung
Tillbehör
3 dlJasminris
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Rostad blomkål: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsfast form. Ringla över olja, honung och krydda med salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 15-20 min.

3

Currykyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela filéer.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek kycklingen tillsammans med löken och curry tills kycklingen har fått fin färg. Slå på grädde, vatten och buljong. Låt det hela sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Blanda med citronsaft och salt.

Näringsvärde: Kcal: 697 Fett: 29 g Protein: 44 g Kolhydrater: 61 g

Photo:

Linnea Swärd