Skip to main content
Rostad pumpasallad med ingefära och citron
Mari Bergman

Rostad pumpasallad med ingefära och citron

45 minMedium
118,76 kr
4 portions 11,42 kr per portion
Härliga smaker som ingefära, vitlök och citron får smaksätta den här vackra salladen. Perfekt att servera till kött, fisk eller kyckling. Passar även som ett vegetariskt alternativ på buffébordet.

2 tspFärsk ingefära
1 kgButternutpumpa
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspOlivolja
50 gPumpakärnor
2 tbspCitron
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
80 gSalladslök
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala pumpan och ta bort kärnhuset. Skär pumpan i bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form och riv ingefära och vitlök över. Tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 30 min.

3

Skölj och strimla 3 stycken salladslökar. Skölj citronen och riv skalet.

4

Ta ut den rostade pumpan och lägg upp på ett vackert fat. Strö salladslök, citronskal och pumpafrön över. Servera som ett tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller som ett vegetarisk salladstillbehör på buffén.

Photo:

Susanna Livijn Wexell