Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pasta | ||
200 g | Brysselkål Fryst | |
1 pc. | Citron | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
400 g | Penne | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Dill - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Lax | ||
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
400 g | Färsk laxfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten.
Lax: Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra varje filé efter smak.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt brysselkålen när det återstår ca 3 min av koktiden.
Blanda creme fraiche med skal från 1 citron och saft från ½ citron, finhackad dill samt honung i en skål.
Sila av pastan och brysselkålen och häll sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt creme fraicheröran och ärtorna och låt alltsammans koka ihop 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med den stekta laxen.
Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (glas): Oscar & Clothilde
Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 32 g fett, 60 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta