Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
6 dl | Vatten | |
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Riven kokos | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
2 pc. | Salladslök | |
2 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Dill - färsk | |
3 dl | Basmatiris |
Skölj och strimla salladslöken. Lägg undan 2 msk strimlad lök till topping.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs salladslök och gurkmeja på medelvärme ca 1 min. Tillsätt ris, grönsaksbuljong och vatten. Låt riset koka under lock på låg värme i ca 10 min.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de är gyllene.
Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och finhackad dill till det kokta riset. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg upp riset i en skål och toppa med salladslök, rostade kokosflingor och citronskivor.
Servera lemon rice till t. ex. chicken tandoori, salmon masala eller chicken korma.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko