Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
400 g | Kantareller | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,25 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Purjolök | |
2 tbsp | Smör | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Topping | ||
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
50 g | Riven Västerbottensost | |
Äggstanning | ||
3 pc. | Ägg | |
100 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Salt | |
Pajdeg | ||
0,5 tsp | Salt | |
150 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
2 tbsp | Vatten |
Pajdeg: Värm ugnen till 180 grader. Skär smöret i bitar. Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp i ca 30 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
Fyllning: Ansa och skär svampen i grova bitar. Låt den "svettas" i en varm stekpanna. Skölj och finstrimla purjolöken. Skala och riv vitlök. Tillsätt smör, purjolök och vitlök till svampen när vätskan kokat in. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt och peppar. Lägg undan ca 3 msk kantarellfräs till toppingen.
Fyll pajskalet med kantarellfräset.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, salt, peppar och ost och häll i pajskalet. Toppa med resterande ost och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30-40 min.
Toppa kantarellpajen med kantarellfräs och hackad persilja. Servera gärna med en grönsallad. Ät och njut.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt