Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
Potatis | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
Biffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Senap | |
200 g | Morötter | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Smör | |
Äppeltzatziki | ||
1 pc. | Äpple Royal Gala | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 tsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.
Biffar: Skala och grovriv morötter på ett rivjärn. Blanda färsen med morötter, senap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Äppeltzatziki: Skölj och grovriv äpplet på ett rivjärn. Blanda yoghurt med äpple, vinäger, honung och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.
Servera biffarna tillsammans med potatis, äppeltzatziki och gröna ärtor.
Näringsvärde: 558 kcal, 35g protein, 25g fett, 44g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel