Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Mangosalsa | ||
1 pc. | Mango Färsk | |
125 g | Edamamebönor | |
1 krm | Chiliflakes | |
0,5 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
185 g | Tortillachips | |
Picklad rödlök | ||
1 pc. | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vatten | |
2 tbsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 pc. | Lime | |
1 tbsp | Strösocker | |
Pulled pork | ||
550 g | Pulled Pork |
Sätt ugnen på 175 grader. Tina sojabönorna.
Pulled pork: Lägg köttet i en ugnsfast form och täck med folie. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål.
Blanda saft från en 1/2 lime, vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull och värm på spisen. Det behöver inte koka utan bara så att sockret löser upp sig. Slå lagen över löken och låt det dra till servering.
Mangosalsa: Skala och tärna mangon och skölj och finhacka persiljan. Blanda i en skål med sojabönorna och tillsätt rivet limeskal och limesaft från en 1/2 lime. Krydda med chiliflakes samt salt efter smak.
Pulled pork: Ta ut köttet ur ugnen och tillsätt den medföljande såsen. Mosa in såsen ordentligt i köttet med hjälp av en gaffel.
Lägg upp ½-1 påse nachochips på ett fat och fördela kött, mangosalsa, picklad rödlök och creme fraiche över. Ät och njut.
Näringsvärde: 753 kcal, 33 g protein, 44 g fett, 50 g kolhydrater
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko