Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Isbergssallat | |
70 g | Pesto Grön | |
200 g | Hamburgerbröd | |
125 g | Mozzarellaost | |
Potatisklyftor | ||
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis | |
Ugnsbakade tomater | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
Kycklingburgare | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Kycklingfärs | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisklyftor: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugn i ca 30-40 min.
Ugnsbakade tomater: Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra efter smak. Rosta i ugnen under potatisen i ca 20 min.
Kycklingburgare: Lägg färsen i en bunke. Skölj och finhacka basilika och skala och riv vitlök. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. Blanda om och forma 4 burgare med vattensköljda händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingburgarna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt burgarna steka klart i pannan i ca 10 min eller tills burgarna är helt genomstekta.
Tillbehör: Skölj salladen och riv loss 4 blad. Värm bröden i ugnen strax innan servering. Skär mozzarellan i 4 skivor.
Montering: Bred pesto på brödens undersida. Lägg på ett salladsblad, kycklingburgare, mozzarellaskiva och toppa med bakade tomater. Servera tillsammans med potatisklyftor.
Näringsvärde: 772 kcal. 43 g protein, 37 g fett, 64 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria