Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kolja | ||
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Olivolja | |
600 g | Koljafile | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Rödlök | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Blomkål | |
500 g | Potatis Fast | |
Sås | ||
25 g | Smör | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Hummerfond Buljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Citron | |
1 krm | Salt |
Tina koljan om du köpt fryst fisk.
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Dela blomkålen i buketter och koka med potatisen de sista 3-5 min.
Kolja: Skala löken och dela i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och rosta i ugnen i ca 7 min.
Sås: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Tillsätt då grädde och fond. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 10 min.
Skölj och finhacka persilja. Skölj och riv skalet från citronen. Blanda i en liten skål och ställ åt sidan.
Kolja: Ta ut löken ur ugnen och lägg fiskfiléerna i formen bland löken. Krydda fisken med salt och peppar efter smak och klicka över smör. Sätt in i ugnen i ca 10 min.
Sås: Tillsätt persilja och citronskal i såsen och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Servera tillsammans med kokt potatis och blomkålsbuketter.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 537 kcal, 29 g protein, 34 g fett, 28 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt