Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 pc. | Schalottenlök | |
1 tbsp | Smör | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 kg | Färska Blåmusslor | |
1 tbsp | Olivolja |
Tvätta musslorna ordentligt och ryck bort ”skägget”. Kasta dem som inte stänger sig när man spolar dem med kallt vatten.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Svetta lök och vitlök en stund. Tillsätt musslor och vin. Lägg på ett lock och låt musslorna koka några minuter, tills de öppnat sig.
Tillsätt grädden minuten innan musslorna tas från värmen. Sila av all vätska i en bunke, mixa till skum och häll över de färdiga musslorna. Toppa med persiljan.
Ett recept från restaurang Le Rouge
Photo:
Roland Persson