Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rårörda lingon | ||
2 dl | Strösocker | |
500 g | Lingon | |
Pannbiff | ||
1 tbsp | Ströbröd | |
1 tsp | Salt | |
400 g | Blandfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
600 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
2 tbsp | Mellanmjölk | |
Gräddssås | ||
1 tbsp | Smör | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1 pc. | Kinesisk soja | |
3 dl | Köttbuljong | |
2 tbsp | Vetemjöl |
Låt ströbrödet svälla i vätskan
Tillsätt färs, råriven morot, ägg och kryddor
Forma till 12 jämna biffar och salta och peppra
Hetta upp oljan eller smöret i en panna och bryn biffarna någon minut på varje sida
Dra ner värmen till låg temperatur, vänd biffarna emellanåt
Häll på 1/2 dl vatten eller grädde i slutet och låt koka in.
Gräddsås:
Gör en bottenredning genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätt vetemjölet och rör om ordentligt.
Häll på buljongen, låt koka på låg värme i minst 3 minuter så att mjölsmaken försvinner
Tillsätt grädde och låt koka upp
Smaka av med salt, peppar och soja
Rårörda lingon (håller i en månad)
Kross bären med träslev
TIllsätt socker och rör om tills sockret smält
Servera med kokt pressa potatis.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge