Skip to main content
Pannbiff med pressad potatis, rårörda lingon och gräddsås

Pannbiff med pressad potatis, rårörda lingon och gräddsås

1 hEasy
243,65 kr
4 portions 30,75 kr per portion
Klassiskt recept från "Kom in och ät" av Karolina Sparring

Rårörda lingon
2 dlStrösocker
500 gLingon
Pannbiff
1 tbspStröbröd
1 tspSalt
400 gBlandfärs
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Ägg
600 gPotatis Fast
1 pc.Vanliga morötter
2 tbspMellanmjölk
Gräddssås
1 tbspSmör
1 dlMatlagningsgrädde
1 pc.Kinesisk soja
3 dlKöttbuljong
2 tbspVetemjöl
Instructions
1

Låt ströbrödet svälla i vätskan

2

Tillsätt färs, råriven morot, ägg och kryddor

3

Forma till 12 jämna biffar och salta och peppra

4

Hetta upp oljan eller smöret i en panna och bryn biffarna någon minut på varje sida

5

Dra ner värmen till låg temperatur, vänd biffarna emellanåt

6

Häll på 1/2 dl vatten eller grädde i slutet och låt koka in.

Gräddsås:

1

Gör en bottenredning genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätt vetemjölet och rör om ordentligt.

2

Häll på buljongen, låt koka på låg värme i minst 3 minuter så att mjölsmaken försvinner

3

Tillsätt grädde och låt koka upp

4

Smaka av med salt, peppar och soja

Rårörda lingon (håller i en månad)

1

Kross bären med träslev

2

TIllsätt socker och rör om tills sockret smält

Servera med kokt pressa potatis.