Skip to main content
Varm rödbetssallad med fetaostkräm + Pizza bianco med rödbetor och rostade valnötter
Mari Bergman

Varm rödbetssallad med fetaostkräm + Pizza bianco med rödbetor och rostade valnötter

1 hMedium
523,20 kr
8 portions 41,41 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du varm rödbetsallad med fetaostkräm samt pizza bianco med rödbetor och rostade valnötter. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Pizzasallad
2 krmSalt
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar
300 gRaw slaw
2 tspVit balsamvinäger
Recept 1: Varm rödbetssallad
0,5 tbspOlivolja
4 pc.Rödlök
65 gSalladsmix
200 gÖvriga matgryn
380 gGröna Linser Förkokta
1 krmSvartpeppar
1 cloveVitlök Vanlig
0,25 pc.Färsk timjan
0,5 tspSalt
1 kgRödbetor
400 gKörsbärstomater
150 gCitron, (1 st)
Fetaostkräm
2 tbspOlivolja
1 tspHonung Flytande
300 gFetaost
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar
2 dlYoghurt för Matlagning
Recept 2: Pizza bianco
1 tspHonung
550 gPizzadeg
1 tbspSmör
150 gValnötter
0,25 pc.Färsk timjan
Instructions
1

Recept 1: Varm rödbetssallad med fetaostkräm, 1 tim tillagning. Värm ugnen till 200 grader.

2

Rödbetssallad: Koka rödbetorna i ca 45 min eller tills de känns mjuka.

3

Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i klyftor och finhacka vitlöken.

4

Lägg rödlök, vitlök och körsbärstomater i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt och peppar. Repa timjanblad och strö över. Rosta i ugnen i ca 20 min.

5

Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.

6

Sila av linserna och spola i kallt vatten.

7

Fetaostkräm: Mixa ihop fetaost, yoghurt, honung och olja i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg över 1½ dl fetaostkräm i en förvaringsburk och spara till recept 2.

8

Rödbetssallad: Sila av grynen.

9

Sila av rödbetsvattnet och dra bort skalet från rödbetorna med händerna eller med en vass liten kniv. Spara 300 gram kokta rödbetor till recept 2. Skär resterande rödbetor i klyftor.

10
  1. Ta ut lök och tomater från ugnen. Spara hälften av den rostade rödlöken till recept 2.
11

Montering: Blanda samman salladsmix, gryn, linser, rödbetor, rödlök och tomater på ett stort fat. Tillsätt olja, rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ringla över fetaostkrämen. Klart att servera!

Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: 300 gram kokta rödbetor, hälften av den rostade rödlöken, 1½ dl fetaostkräm .

12

Recept 2: Pizza bianco med rödbetor och rostade valnötter, 15 min tillagning. Ta fram kokta rödbetor, rostad rödlök och fetaostkräm från recept 1.

13
  1. Värm ugnen till 225 grader.
14

Pizza: Kavla ut pizzadegen och lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred fetaostkrämen över pizzabotten.

15

Skiva de kokta rödbetorna. Fördela rödbetor och rödlök över pizzan och grädda i ugnen i ca 10 min.

16

Grovhacka valnötterna och rosta i en panna med smör och honung.

17

Pizzasallad: Blanda raw slaw med olja och balsamvinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar.

18

Ta ut pizzan och strö över valnötterna. Dekorera pizzan med timjankvistar. Skär pizzan i bitar och servera med pizzasallad vid sidan av.

Photo:

Nurlan Emir