Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
4 dl | Bulgur | |
1 pc. | Apelsin | |
Gryta | ||
1,5 tsp | Kanel | |
2,5 tsp | Paprikakrydda | |
250 g | Vanliga morötter | |
150 g | Aprikoser Torkade | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
2,5 tsp | Spiskummin | |
4 tbsp | Tomatpuré | |
2 pc. | Gul lök | |
1,5 tsp | Strösocker | |
0,5 tsp | Salt | |
5 clove | Vitlök Vanlig | |
5 dl | Vatten | |
800 g | Högrev | |
1 tbsp | Smör | |
1,5 tsp | Ingefära Malen | |
2 pc. | Köttbuljong |
Gryta: Putsa köttet fritt från fett och senor och skär i grytbitar. Skala och grovhacka löken och vitlöksklyftorna. Skala och skär morötterna i tunna slantar.
Blanda ihop socker, spiskummin, paprikapulver, kanel, ingefära, svartpeppar och salt i en liten skål.
Hetta upp en stor kastrull eller gryta med lite olja och smör. Bryn köttet väl. Tillsätt lök, vitlök och kryddblandningen och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och fond/ buljong. Blanda runt och lägg på ett lock. Låt grytan stå och småputtra i ca 2 timmar för bästa resultat. Rör om lite då och då.
Efter 1 tim lägger du i aprikoserna i grytan.
När det återstår ca 20 min av koktiden så lägger du i morotsslantarna i grytan.
Tillbehör: Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på paketet. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina klyftor. Pressa över saften som finns kvar i apelsinen i grytan. Smaka av med ev mer salt.
Servera grytan tillsammans med bulgur eller couscous toppat med apelsinklyftor.
Näringsvärde: 645 KCAL 40 G PROTEIN 23 G FETT 68 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt