Skip to main content
Klassiska hamburgare med rotfruktsstrips och coleslaw
Mari Bergman

Klassiska hamburgare med rotfruktsstrips och coleslaw

40 minEasy
404,15 kr
4 portions 34,15 kr per portion
Finns det något bättre än riktigt saftiga, klassiska hamburgare? Detta receptet är det enda du kommer behöva, det är så gott!

Rostade rotfruktsstrips
300 gPotatis Fast
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
300 gVanliga morötter
Hamburgare
2 krmSvartpeppar Malen
75 gPrästost Skivad
4 tbspTomatketchup
500 gNötfärs
200 gHamburgerbröd
1 tspSalt
1 tbspOlivolja
4 tspSenap Ljus
0,25 pc.Romansallat
Coleslaw
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVitkål
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 pc.Citron
200 gVanliga morötter
1 tspVit balsamvinäger
1 tspHonung Flytande
1 krmSalt
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostade rotfruktsstrips: Skala och skär potatis och morötter i stavar. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sprid ut rotfrukterna på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Hamburgare: Blanda nötfärs med salt och peppar och forma 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan. Lägg på en ostskiva och låt den smälta lite.

4

Coleslaw: Skala och grovriv morötterna och skölj och strimla vitkålen tunt. Blanda i en skål och tillsätt citronsaft, balsamvinäger, honung och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Montera hamburgarna i bröden med sallad, ketchup och senap. Servera tillsammans med rotfruktsstrips och coleslaw.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 700 kcal, 39 g protein, 29 g fett, 66 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell