Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
200 g | Gemsallad | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
1 krm | Salt | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
125 g | Körsbärstomater | |
63,5 g | Salladslök | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
1 tbsp | Olivolja | |
Frittata | ||
1 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Rödlök | |
300 g | Potatis Fast | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
5 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
2 dl | Mellanmjölk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Frittata: Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lite försiktigt. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Topping: Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vattnet. Skölj och grovhacka tomaterna och grovhacka de soltorkade tomaterna. Skölj och strimla salladslök och skölj och finhacka gräslök och persilja. Skala och riv vitlök. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och riv loss blad. Massera bladen med lite olja och en nypa salt. Lägg upp salladsbladen på ett fat.
Servera frittatan med kikärtstopping och salladsblad.
Näringsvärde: 443 kcal, 21 g protein, 18 g fett, 42 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria