Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Hoummus | ||
760 g | Kikärtor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
4 tbsp | Olivolja | |
65 g | Citron, ca 0,5 st | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
125 g | Salladslök | |
100 g | Vitkål | |
65 g | Färsk bladspenat | |
Tillbehör | ||
250 g | Knäckebröd | |
200 g | Morötter | |
Soppa | ||
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Smör | |
200 g | Vitkål | |
400 g | Morötter | |
14 dl | Vatten | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
400 g | Potatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Vitvinsvinäger | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt |
Hoummus: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vitlöksklyftorna med sitt skal i en liten form och ringla över lite olja. Rosta i ca 10-15 min.
Soppa: Skala och tärna potatis och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär kålen i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i oljan i en stor kastrull under omrörning. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och buljong. Låt soppan småkoka under lock ca 20 min.
Topping: Strimla kål och salladslök och skölj spenaten.
Hoummus: Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna och lägg kikärtor, vitlök, olja och citronsaft i en bunke och mixa ihop till en jämn smet med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skala och riv morötterna och lägg i en skål.
Soppa: Smaka av soppan med salt och peppar och en klick smör. Toppa soppan med salladslök, vitkål och spenat. Servera med knäckebröd, hoummus och rårivna morötter.
Näringsvärde: 582 kcal, 16 g protein, 29 g fett, 56 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko