Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chili con carne | ||
1 dl | Vatten | |
500 g | Blandfärs | |
2 tsp | Sambal Oelek | |
1 tbsp | Olivolja | |
380 g | Vita Bönor | |
740 g | Krossade Tomater | |
2 tsp | Spiskummin | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Vanliga morötter | |
2 pc. | Rödlök | |
2 tsp | Salt | |
1 pc. | Kålrabbi | |
2 tsp | Paprikakrydda | |
300 g | Persiljerot | |
Ostbröd | ||
1 tsp | Timjan - torkad | |
50 g | Smör | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Baguette | |
75 g | Riven Ost |
Sätt ugnen på 175 grader.
Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter.
Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter.
Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer.
Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min.
Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria