Skip to main content
Chili- och limebakad fisk med mangoslaw
Mari Bergman

Chili- och limebakad fisk med mangoslaw

30 minEasy
299,60 kr
4 portions 47,24 kr per portion
Vacker och somrig rätt med underbara smaker som chili, lime och mango. Mangoslawn fick högsta betyg vid provlagningen och passar bra att servera även till andra rätter.

Fisk
4 krmIngefära Malen
4 krmChiliflakes
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Aluminiumfolie
1 pc.Lime
50 gSmör
8 krmSalt
600 gKoljafile
Mangoslaw
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Lime
1 krmSalt
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 pc.Mango Färsk
1 pc.Spetskål
1 tspHonung Flytande
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Fisk: Skär fisken i 4 st lika stora portionsbitar. Lägg fiskbitarna på varsitt folieark. Krydda med chiliflakes, ingefära, svartpeppar och salt på varje fiskbit. Skiva limen i 8 skivor och lägg 2 skivor på respektive fiskbit. Klicka över smör och förslut paketen. Sätt in i ugnen i 15-20 min.

4

Mangoslaw: Skölj och strimla spetskålen. Skala mangon och skär den i tunna strimlor. Blanda samman i en skål och tillsätt creme fraiche, limeskal- och saft samt honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera fiskpaketen med ris och mangoslaw.

Näringsvärde: 579 kcal, 34 g protein, 20 g fett, 63 g kolhydrater.

Photo:

Sofia Törnqvist