Skip to main content
Grönkålspizza i slice
Mari Bergman

Grönkålspizza i slice

20 minEasy
225,70 kr
8 portions 15,96 kr per portion
En ny favorit bland all julmat! Godaste smakkombinationen på en pizza i juletider. Använd färdig deg och trolla fram ett gott tilltugg till julens alla mingel på nolltid, eller servera som en del på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems klassiska julbord. Se alla recept som ingår vårt klassiska julbord här

125 gGrönkål
0,5 pc.Rödlök
2 pc.Fikon Färska
0,5 krmSvartpeppar
100 gRiven Västerbottensost
1 krmSalt
400 gPizzadeg - Surdeg
1 pc.Citron - Eko
1 tspOlivolja
1 pc.Bakplåtspapper
100 gÄdelost
1 dlYoghurt för Matlagning
Instructions
1

Värm ugnen till 220 grader.

2

Dra ut pizzadegen till önskad form och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3

Skölj grönkålen och fräs i olja så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.

4

Bred ut yoghurt över pizzadegen och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över ädelost och grädda i ugnen i ca 15 min.

5

Dekorera den färdiga grönkålspizzan med fikon, rivet citronskal och lite svartpeppar från kvarn. Skär upp i bitar.

Servera som ett tilltugg på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Photo:

Nurlan Emir