Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
125 g | Grönkål | |
0,5 pc. | Rödlök | |
2 pc. | Fikon Färska | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
100 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Salt | |
400 g | Pizzadeg - Surdeg | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 tsp | Olivolja | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
100 g | Ädelost | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning |
Värm ugnen till 220 grader.
Dra ut pizzadegen till önskad form och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Skölj grönkålen och fräs i olja så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.
Bred ut yoghurt över pizzadegen och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över ädelost och grädda i ugnen i ca 15 min.
Dekorera den färdiga grönkålspizzan med fikon, rivet citronskal och lite svartpeppar från kvarn. Skär upp i bitar.
Servera som ett tilltugg på julbordet.
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado