Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Baguette | |
Gryta | ||
2 dl | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
0,5 g | Saffran | |
0,5 pc. | Lime | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé | |
2 tbsp | Olivolja | |
400 g | Kokosmjölk | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Zucchini | |
125 g | Körsbärstomater Eko | |
250 g | Vanliga morötter |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gryta: Skala och finhacka lök och vitlöken. Skala och tärna morötterna.
Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg. Tillsätt morötter och saffran och fräs under omrörning ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong och låt grytan puttra på medelvärme under lock ca 10 min.
Skölj och tärna zucchini, skölj och halvera tomaterna och skär varje laxbit i 4 delar.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Gryta: Tillsätt zucchini, tomater, och laxbitar till grytan och smaka av med limesaft, salt och peppar. Låt grytan sjuda på svag värme 2-3 minuter eller tills laxen känns klar.
Servera grytan tillsammans med varmt bröd.
Näringsvärde: Kcal: 756 Fett: 47 g Protein: 34 g Kolhydrater: 46 g
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria