Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Paprikaröra | ||
3 pc. | Kvisttomater | |
0,5 tsp | Salt | |
2 pc. | Röd Paprika | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tofuwraps | ||
1 dl | Hirs | |
300 g | Tofu | |
0,5 pc. | Huvudsallat | |
8 pc. | Tortilla Wrap | |
0,5 dl | Sweet Chili | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
Jordnötssås | ||
2 tbsp | Färsk ingefära | |
1 dl | Jordnötssmör | |
1 pc. | Lime | |
2 tbsp | Sirap Agave | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Japansk soja | |
2 tsp | Sesamolja | |
0,5 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tofuwraps: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 5 min och sila av i ett durkslag.
Skär tofu i skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till den är krispig och gyllenbrun. Lägg sedan över den på en tallrik och pensla med sweet chilisås.
Paprikaröra: Skölj och strimla paprikorna. Skala löken och skär i smala klyftor. Fräs paprika och lök i en stekpanna i lite olja tills det tar färg.
Halvera tomaterna och pressa ur kärnhuset. Strimla sedan tomaterna och blanda ned i stekpannan. Smaka av med salt och peppar och låt småputtra i ca 5 min.
Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära fint på ett rivjärn. Mixa jordnötssmör, vatten, soja, sirap, 1 msk limesaft och sesamolja tillsammans med vitlök och ingefära i matberedare eller med stavmixer till en slät och krämig sås.
Tofuwraps: Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladen och skär i mindre bitar.
Fyll tortillabröden med tofu, kokt hirs, paprikaröra, jordnötssås och sallad. Servera!
Näringsvärde: 719 kcal, 24 g protein, 32 g fett, 78 g kolhydrater.
Photo:
Linus Hallgren
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria