Skip to main content
Grillad biffsallad med lime- och ingefärsdressing
Mari Bergman

Grillad biffsallad med lime- och ingefärsdressing

45 minEasy
621,95 kr
4 portions 84,07 kr per portion
Asiatisk sallad med chili, färska örter och ingefära tillsammans med grillad biff passar perfekt en varm sommardag. Biffen går utmärkt att även grilla i en grillpanna på spisen.

Biffsallad
2 pc.Rödlök
1 pc.Gurka
50 gBöngroddar
0,5 pc.Mynta - färsk
0,5 pc.Koriander - färsk
600 gRyggbiff
2 pc.Krispsallat
100 gJordnötter Rostade/Saltade
4 krmSvartpeppar
1 pc.Chilipeppar Röd
4 krmSalt
Dressing
1 cloveVitlök Vanlig
2 tspHonung Flytande
0,5 pc.Koriander - färsk
1 tbspJapansk soja
2 tbspFisksås - Asiatisk
1 pc.Lime
1 tbspFärsk ingefära
2 tbspRapsolja
0,5 pc.Mynta - färsk
Instructions
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.

2

Biffsallad: Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor.

3

Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär chilin i tunna skivor och skiva gurkan. Strimla salladen och grovhacka mynta och koriander. Skölj groddarna. Blanda samman alla ingredienser utom jordnötterna i en skål.

4

Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad och korianderblad. Mixa samman ingefära, vitlök, mynta, koriander, soja, fisksås, honung, rapsolja, rivet limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.

5

Tillsätt dressingen till salladen men spara 2 msk till serveringen.

6

Biffsallad: Grilla köttet på utegrillen i ca 1-2 min/sida. Låt köttet vila i 5 min innan du skär det i skivor.

7

Lägg upp salladen på ett fat och fördela det grillade köttet bredvid.

8

Ringla över resten av dressingen på köttet och toppa med grovhackade jordnötter. Ät och njut!