Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatis | ||
50 g | Parmesanost | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
25 g | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
Gurka | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Gräslök - färsk | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Gurka | |
2 tsp | Olivolja | |
Parmesankräm | ||
100 g | Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
Svamp | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Honung Flytande | |
500 g | Portabellosvamp | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Japansk soja | |
200 g | Ostronskivling | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Balsamvinäger |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten i ca 20 min.
Svamp: Lägg portabellosvamparna i en ugnsfast form. Dela ostronskivlingen i mindre bitar. Skala och riv vitlök.
Blanda samman 1 msk olja, soja, balsamvinäger, honung och en nypa salt och peppar. Häll marinaden över portabellosvamparna. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen i ca 20 min.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek ostronskivlingen krispig tillsammans med vitlöken.
Potatis: Sila av potatisvattnet och lägg potatisarna i en ugnsfast form. Tryck till varje potatis med en gaffel så att de krossas lite lätt. Klicka över smör och strö över riven parmesanost. Rosta potatisen i ugnen i ca 15 min.
Parmesankräm: Mixa hälften av creme fraichen med riven parmesanost och honung till en slät dressing. Vänd ner resten av creme fraichen och blanda om försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Gurka: Hyvla gurkan på längden med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Ta inte med kärnhuset.
Finhacka gräslök och riv citronskal. Blanda med gurkskivorna och tillsätt lite citronsaft, olja och en nypa salt och peppar.
Vid servering: Värm ostronskivlingen i stekpannan. Ta fram ett fint fat. Fördela potatis, svamp och gurka på fatet och lägg parmesankrämen i en skål. Ät och njut!
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta