Skip to main content
LCHF- Västerbottenspaj
Mia Troberg

LCHF- Västerbottenspaj

1 hEasy
561,40 kr
10 portions 25,84 kr per portion
Västerbottenspaj på LCHF-vis som kan serveras varm eller kall. Storfavoriten på buffébordet och är en klar vinnare på påskbuffén eller på kräftskivan. Västerbottenspaj passar egentligen till alla högtider!

Pajskal
40 gSmör
150 gMandelmjöl, (3 dl)
1 pc.Ägg
1 tspSalt
1 tbspFiberhusk
0,75 dlSesamfrö Skalat
Fyllning
2 dlVispgrädde
1 krmMuskot Malen
4 pc.Ägg
0,5 tspSalt
300 gRiven Västerbottensost
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 pc.Gräslök - färsk
1 dlStorkornskaviar Röd
1 pc.Rödlök
Instructions
1

Mixa sesamfrön med mandelmjöl. Tillsätt fiberhusk, salt, smör och ägg och mixa ihop. Tryck ut degen med lite blöta fingrar i en pajform med löstagbar kant.

2

Kyl 30 minuter. Grädda sedan skalet i 8 minuter i 180 graders värme. Ta ut pajskalet.

3

Sätt ugnen på 200 grader.

4

Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner den rivna osten slå sedan ner allt i pajformen.

5

Gratinera i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den med crème fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök eller dill.

Näringsvärde: Energi (kcal) 387,8, Protein (g) 16,9, Fett (g) 33,7, Kolhydrater (g) 4,5

Photo:

Linnea Swärd