Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
1,5 tbsp | Äppelcidervinäger | |
4 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Sesampasta | |
1 tsp | Strösocker | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
Torrostade kikärtor | ||
2 krm | Paprikakrydda | |
2 krm | Chilipulver | |
380 g | Kikärtor | |
Rostad pumpasallad | ||
0,5 tsp | Salt | |
2 dl | Matvete | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
750 g | Butternutpumpa | |
3 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Cayennepeppar | |
100 g | Salladsmix | |
2 tsp | Paprikakrydda | |
1 tbsp | Lantbuljong | |
3 tsp | Herbes de Provence | |
160 g | Soltorkade Tomater |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela pumpan i kuber. Lägg pumpan i en ugnsfast form. Strö över Herbes de Provence, paprikakrydda, cayennepeppar, salt och malen svartpeppar. Ringla över rapsolja. Rör runt och rosta i ugn i ca 50 minuter. När pumpan är klar, ta ut pumpan och låt svalna.
Torrostade kikärtor: Skölj av kikärtor i kallt vatten och låt rinna av. Lägg kikärtor i en stekpanna och tillsätt kryddor. Rosta på medelhög värme i ca 3-5 minuter
Dressing: Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med hjälp av en stavmixer.
Pumpasallad: Koka matvete med vegansk lantbuljong enligt anvisningar på förpackning. Strimla soltorkade tomater och lägg dem tillsammans med sallad, matvete, kikärtor och pumpa på ett uppläggningsfat eller i en skål. Ringla över dressing och blanda försiktigt.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1