Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
8 dl | Grönsaksbuljong | |
0,5 pc. | Timjan | |
0,5 tsp | Svartpeppar | |
1 tsp | Tabasco | |
1,5 tbsp | Vetemjöl | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Strösocker | |
4 tbsp | Vispgrädde | |
1 kg | Vanliga Tomater | |
2 clove | Vitlök |
Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Dela dem i klyftor. Fräs vitlök, lök och tomatklyftor i olivolja. Strö över mjölet och blanda runt ordentligt.
Tillsätt buljongen, kryddorna och eventuellt tomatpuré för färgens skull. Låt blandningen koka i 15-20 minuter. Dra kastrullen från plattan och smaka av med grädde, salt och ev lite sherry, madeira, strösocker och/eller tabasco.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria