Skip to main content
Pannoumi poké bowl

Pannoumi poké bowl

30 minEasy
448,60 kr
4 portions 56,46 kr per portion
En svensk variant på den klassiska street-foodrätten Poké bowl - vad sägs om en fräsch bowl med pannoumi? Här serverad med picklad gurka, rödlök och färsk mango.

Picklad gurka
1 tbspStrösocker
0,5 pc.Gurka
0,5 krmSalt
2 tbspRisvinäger
50 gSalladsmix
4 tbspMajonnäs Smaksatt
4 tbspTeriyakisås
2 pc.Avokado
1 dlJordnötter Rostade
275 gGrillost
125 gSalladslök
125 gRädisor
2 dlJasminris
1 pc.Grillpinnar
1 pc.Mango Färsk
1 tbspRapsolja
Picklad rödlök
0,5 tbspHonung Flytande
1 tbspLime
2 pc.Rödlök
Instructions
1

Börja med att pickla rödlöken och gurkan: Blanda rödlök med lime och honung och låt det stå minst 10 minuter.

2

Blanda risvinäger, socker och salt, vänd i gurkan och låt det stå minst 10 minuter.

3

Bowl: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

4

Skär mangon i bitar, skiva rädisorna tunt, skala och skiva avokadon.

5

Skär Pannoumifilén i bitar och trä upp dem på spett tillsammans med salladslök.

6

Pensla ytan med lite olja och stek eller grilla spetten.

7

Lägg riset i serveringsskålar, lägg på grönsakerna och toppa med Pannoumispetten.

8

Ringla över chilimajonnäsen och teriyakisåsen och strö över de rostade nötterna eller fröerna

Recept &