Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 clove | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Vatten | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
70 g | Stjälkselleri | |
1,5 tbsp | Kycklingfond | |
100 g | Morötter | |
300 g | Penne | |
1 pc. | Gul lök | |
200 g | Körsbärstomater | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
400 g | Lammfärs | |
200 g | Broccoli | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tbsp | Rosmarin - färsk | |
40 g | Riven Pecorinoost |
Fräs finhackad lök och morot i olja i en stekgryta med lock. Tillsätt hackad selleri, vitlök och rosmarin och låt det steka på medelvärme ett par minuter. Klicka i färsen, finfördela den och bryn tills den fått färg. Häll i vinet, koka under omrörning till nästan all vätska i pannan försvunnit. Tillsätt tomatpure, vatten och fond. Låt puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och rosta i ugn på ca 200 grader i ca 15 minuter. Lägg pastan i kokande vatten med lite salt. Koka i 10 minuter. Lägg ner den grovt hackade broccolin i pasta koket efter halva tiden. Slå upp pastan och broccolin i ett durkslag och låt rinna av. Blanda pasta, broccolie och tomater med ragun. Servera med nyriven lagrad pecorino.
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant