Skip to main content
Älgfärsgryta med kantareller
Mari Bergman

Älgfärsgryta med kantareller

45 minEasy
384,70 kr
4 portions 75,58 kr per portion
En härlig höstgryta med kantareller. Använd gärna trattkantareller om du har! (Tastelines matkasse v37 2015)

Tillbehör
800 gPotatis Fast
4 tbspRårörda Lingon
150 gSugarsnaps
Älgfärsgryta
400 gÄlgfärs
2 krmSvartpeppar Malen
150 gKantareller
1 tbspKinesisk soja
0,5 pc.Purjolök
1 tbspOlivolja
2,5 dlVispgrädde
1 tbspSmör
1 dlVatten
1 tspSalt
200 gPalsternacka
Instructions
1

Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.

2

Älgfärsgryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan och putsa kantarellerna.

3

Hetta upp lite smör och olja i en gryta eller stor stekpanna och fräs purjolök, palsternacka och kantareller. Tillsätt älgfärsen och stek den genomstekt. Tillsätt grädde, vatten, soja och låt grytan koka ihop under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Förväll sugarsnaps i varmt vatten ca 1 min. Sila av och lägg upp i en skål.

Servera älgfärsgrytan tillsammans med kokt potatis, sugarsnaps och rårörda lingon.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 696 Fett: 38 g Protein: 31 g Kolhydrater: 53 g

Photo:

Sanna Livijn Wexell